+420 774 775 777
Košík je prázdný
Tisknout
Sdílet:
Alpík.cz / Doplňky stravy / Vitamíny, minerály / Vitamín C / Vitamin C Liposomální, 500 mg

Vitamin C Liposomální, 500 mg Natios 60 veganských kapslí

Vysoce účinný vitamin C v liposomální formě, který vám s jistotou pomůže nejen s podporou imunitního systému, ale také s podporou tvorby kolagenu a díky svým antioxidačním schopnostem také pomůže chránit vaše buňky před volnými radikály. Natios Vitamin C je vyráběn v liposomální formě a krom vitaminu C obsahuje také citrusové bioflavonoidy, rutin a růži šípkovou. Díky této kombinaci je dosaženo maximální účinnosti a vstřebatelnosti, jedná se tedy o skvěle biologicky dostupný doplněk vitaminu C.
Výrobce: Natios
Kód: IOS0014
EAN: 8594197631014
Dostupnost: Skladem - expedice pozítří
599 Kč (s DPH)

Podrobný popis

Vitamin C je esenciální vitamin, což znamená, že si ho vaše tělo nedokáže vyrobit. Je ve vodě rozpustný a přirozeně se nachází v mnoha druzích ovoce a zeleniny, včetně pomerančů, jahod, kiwi, paprik, brokolice, kapusty a špenátu. Na rozdíl od vitaminů rozpustných v tucích se vitamin C v těle neukládá. Z tohoto důvodu je zapotřebí vitamin C denně doplňovat.

  • Podporuje funkci imunitního systému
  • Působí jako antioxidant
  • Přispívá tak k ochraně buněk před oxidativním stresem
  • Přispívá ke správné tvorbě kolagenu
  • Podporuje tak funkci krevních cév, kostí, chrupavek, dásní, kůže a zubů
  • Přispívá k normálnímu energetickému metabolismu
  • Přispívá k normální nervové a psychické činnosti
  • Přispívá ke snížení míry únavy a vyčerpání
  • Zvyšuje vstřebávání železa

Co je to liposomální forma?
Jednou z hlavních výhod liposomální formy vitaminu C je téměř 100% vstřebatelnost. U obyčejného vitaminu C (čisté kyseliny askorbové) se u malých dávek do 100 mg pohybuje kolem 80 %, avšak se zvyšujícími dávkami rapidně klesá a přebytečný příjem je vylučován močí. Právě tomuto zamezuje liposomální forma vitaminu C, která si svou perfektní vstřebatelnost udržuje i u vyšších dávek. [1, 2, 3]

Liposomy (lipozomy) jsou submikroskopické bubliny s vnější membránou tvořenou dvojitou vrstvou fosfolipidů. Liposomy jsou schopny zapouzdřit živiny, jako je právě vitamin C, které pak jsou rychle a efektivně přenášeny do krevního oběhu, přičemž je chrání před oxidací a degradací, čímž zvyšují jejich stabilitu. [4]

  • Nejúčinnější forma vitaminu C, dokonce účinnější než intravenózní podávání
  • Chrání vitamín před degradací a oxidací
  • Umožňuje rychlé a účinné vstřebávání
  • Nedráždí žaludek a nezatěžuje trávicí systém
  • Liposomy jsou získávány z geneticky nemodifikovaného slunečnicového lecitinu
  • Na rozdíl od tekutých forem jsou kapsle trvanlivé a nejsou náchylné na změny teploty
Rozdíly mezi běžným vitaminem C a Natios vitaminem C
Běžný Vitamin C Natios Liposomal Vitamin C
Čistá kyselina askorbová Kyselina askorbová obalena fosfolipidy
Omezená vstřebatelnost Vysoká, téměř perfektní vstřebatelnost
Bez pomocných látek S citrusovými bioflavonidy, rutinem a růží šípkovou
Může obsahovat nestravitelné příměsi Bez zbytečných příměsí a plnidel
Bez nutnosti uchovávat v chladničce Bez nutnosti uchovávat v chladničce

 

Citrusové bioflavonoidy a rutin
Každá potravina, která obsahuje vitamin C, obsahuje také bioflavonoidy. Bioflavonoidy mají antioxidační účinky a jsou nezbytné pro vstřebávání vitaminu C, se kterým navíc v těle působí synergicky. Právě z tohoto důvodu je v Natios Liposomálním vitaminu C celkem 50 mg bioflavonoidů a to hned ve dvou formách.

Prvních 25 mg bioflavonoidů se skládá z citrusových bioflavonoidů, které jsou obsaženy výhradně v citrusových plodech. Dalších 25 mg je obsaženo ve formě čistého bioflavonoidu zvaného rutin. Tento bioflavonoid se také nachází v citrusech, ale je možné jej najít také v jiném ovoci, zelenině a bylinkách, které obsahují vitamin C. Přestože bioflavonoidy nejsou považovány za vitamin, někdy jsou označovány jako vitamin P.

Růže šípková
Šípky přirozeně obsahují velké množství vitaminu C. To však není vše. Krom bioflavonoidů obsahují také fenoly, kyselinu elagovou, lykopen a vitamin E. Díky těmto složkám působí šípky jako skvělý antioxidant a společně s vitaminem C tak chrání buňky před oxidativním stresem a podporují imunitní systém.

Doporučené dávkování:
Jako doplněk stravy užívejte 1 kapsli denně a zapijte vodou. Pokud jste nemocní a potřebujete posílit imunitu, doporučujeme 3 kapsle denně.

Přebytečné množství vitaminu C je z těla přirozeně odváděno. U vyšších dávek však doporučujeme poradit se s kvalifikovaným lékařem.

Složení:

Velikost dávky:
1 veganská kapsle
Množství v 1 dávce % RHP *
Vitamin C (kyselina askorbová) 500 mg >625 %
Liposomalní Komplex
(Fosfolipidová směs kyseliny palmitové a olejové)
214 mg **
Komplex citrusových bioflavonoidů 25 mg **
Rutinový prášek 25 mg **
Prášek z plodů růže šípkové 25 mg **
* % RHP = Referenční hodnota příjmu u průměrné dospělé osoby (8 400 kJ/2 000 kcal)
** Denní referenční hodnota příjmu není stanovena

 

Další složky: Veganská kapsle. Výrobek neobsahuje žádné další přidané látky (éčka).

Upozornění:
Pouze pro dospělé. Trpíte-li onemocněním, jste těhotná, kojíte, snažíte se otěhotnět nebo užíváte léky, poraďte se před užitím tohoto přípravku s lékařem! Uchovávejte mimo dosah dětí. Není náhradou pestré stravy. Doplněk stravy. Vhodné také pro vegany.

Skladování:
Skladujte na chladném a suchém místě

Balení: 60 veganských kapslí

Vyrobeno v EU.

Zdroje:

[1] EFSA Panel on Dietetic Products, Nutrition and Allergies (NDA), „Scientific Opinion on Dietary Reference Values for vitamin C", EFSA Journal, roč. 11, č. 11, s. 3418, 2013, doi: 10.2903/j.efsa.2013.3418.

[2] S. Gopi a P. Balakrishnan, „Evaluation and clinical comparison studies on liposomal and non-liposomal ascorbic acid (vitamin C) and their enhanced bioavailability", Journal of Liposome Research, roč. 31, č. 4, s. 356–364, říj. 2021, doi: 10.1080/08982104.2020.1820521.

[3] R. A. Jacob a G. Sotoudeh, „Vitamin C function and status in chronic disease", Nutr Clin Care, roč. 5, č. 2, s. 66–74, dub. 2002, doi: 10.1046/j.1523-5408.2002.00005.x.

[4] B. C. Keller, „Liposomes in nutrition", Trends in Food Science & Technology, roč. 12, č. 1, s. 25–31, led. 2001, doi: 10.1016/S0924-2244(01)00044-9.