+420 774 775 777
Košík je prázdný
Tisknout
Sdílet:

Shea-vita Tělový balzám Hadek

Tělový balzám z bambuckého másla vhodný pro péči o suchou pokožku.
Výrobce: Hadek
Kód: H2822

Vyberte variantu

Varianta:
Dostupnost: expedice - dostupnost za 2-6 dnů od objednávky
125 Kč (s DPH)

Podrobný popis

Shea Butter, neboli bambucké máslo, patří k velice zajímavým kosmetickým surovinám, které díky složení lze používat k ošetření pokožky i bez dalšího zpracování. Jeho zají­mavostí je vysoký obsah až 12 % nezmýdelnitelných složek, které excelentně zjemňují pokožku. Díky vysokému obsahu kyseliny stearové (C18:0), kolem 45 %, která má bod tuhnutí 70 °C, má však i jistou nepříjemnost. Při běžné pokojové teplotě je dost těžko roztíratelné. Tento „technický“ nedostatek se nechá obejít tím, že bambucké máslo před použitím prostě ohřejeme. Ať již na teplotu, kdy se nechá dobře roztírat, či dokonce při vyšší teplotě se z něj stává „tekutý olej“. Nabízí se ale i další možnost. Nejen zlepšit jeho roztíratelnost, ale i posílit jeho již tak vynikající regenerační vlastnosti přidáním exklu­zivních rostlinných olejů, „zeleného“ emulgátoru a vitamínů. Takto vzniklému přípravku SHEA‑VITA zůstává i část pojmenování po původní surovině. Obsažené vitamíny garan­tují jeho zvýšenou aktivitu, zatímco emulgátor jej přibližuje složením blíže kožním tukům. Přípravek SHEA‑VITA lze doporučit všude tam, kde se osvědčilo bambucké máslo. Tedy jak na péči o suchou pokožku, ekzematickou pokožku, ať již obličeje, či celého těla. Díky zachování vysokého podílu nezmýdelnitelných složek a jemnosti dané složením je přípravek vhodný nejen pro dospělé, ale samozřejmě i pro děti.

TIP: 
Vzhledem k tomu, že se jedná o neutrální formu přípravku, tedy bez éterických olejů, lze je v případě potřeby dodat, a vytvořit si tak individuální přípravek. Z tohoto pohledu pak lze konstatovat, že SHEA‑VITA bude i vynikající základ pro masáže.

Hlavní obsahové složky:
Bambucké máslo, olej z pšeničných klíčků atd. Vitaminy A, E, F.

Použití: 
Dle potřeby, i několikrát denně, naneste na pokožku.

INCI:
Butyrospermum parkii Butter, Triticum vulgare Germ Oil, Linum usitatissimum Seed Oil, Olea europaea Fruit Oil, Lanolin, Tocopherol, Retinyl palmitate.

Skladování: 
Uvedená trvanli­vost přípravku se uchováváním v temném a chladném prostředí podstatně prodlužuje (nejlépe v chladničce při teplotě 6–10 °C).

Spotřebujte nejlépe do data uvedeného na obalu. Číslo šarže a objem vyznačen na obalu.