+420 774 775 777
Košík je prázdný
Tisknout
Sdílet:
Alpík.cz / Kosmetika / Ajurvédská kosmetika / DNM Kitchen king Masala v krabičce 50g

DNM Kitchen king Masala v krabičce 50g

Směs koření KITCHEN KING MASALA je určena především pro přípravu zeleninových pokrmů, ať už vařených, dušených či smažených.
Výrobce: DNM
Kód: NM0309
EAN: 8594178672227
Dostupnost: Skladem - expedice dnes
52 Kč (s DPH)

Podrobný popis

Chuť a použití:
tato směs koření je opravdový král v kuchyni. Je určena především pro přípravu zeleninových pokrmů - dušených, vařených či smažených, mletých mas, ale i k ochucení pražených oříšků, pečených brambor a čerstvého i sušeného ovoce. Díky svému složení tato směs působí také blahodárně na zažívání.

Vajíčková masala:
Budeme potřebovat: 2 lžíce oleje, 2 bobkové listy, 2-3 zeleného kardamonu, 1 skořice, 1 lžičky kmínu, špetka koření hing, 1 velkou cibuli, 1 lžíce nasekaného česneku nebo pasty, 1 lžíce nasekaného zázvoru nebo pasty, 1 lžičky čerstvého chilli (dle chuti), 1 lžičky kurkumy, 1 lžičky chilli v prášku (dle chuti), 2 lžičky koriandru v prášku, 2 lžičky kuřecí masaly, 1 lžička koření kitchen king (volitelné), 1 lžičky kmínu v prášku, 1 lžičky garam masaly, 1 hrnku rajčatového protlaku (může být čerstvá), sůl podle chuti, 8-10 ks vařených oloupaných vajec .

Na ozdobení:
1 hrnku nasekaných listů koriandru. Uvaříme si vajíčka v hlubokém hrnci s dostatečným množstvím vody a oloupeme. Poté si kolem vajíčka uděláme ne příliš hluboké zářezy. Opravdu neděláme příliš hluboké zářezy, jinak se nám vejce zlomí. Rozehřejeme si olej na pánvi se špetkou kurkumy v prášku a osmažíme si vařená vajíčka středně dozlatova.

Nakrájíme si cibuli, chilli, zázvor a česnek nebo můžeme použít mixér, abychom neměli příliš velké kousky v masale. Olej v pánvi necháme zahřát na střední teplotu, přidáme HING, bobkový list, hřebíček, skořice, zelený kardamom a kmín. Jakmile nám začne kmín „prskat“ ??a hnědnout, přidáme si cibuli a orestujeme asi minutu. Poté přidáme nasekaný zázvor a česnek a smažíme do zhnědnutí.

Přidáme následující koření v prášku:

kurkumu, chili, koriandr, kuřecí masalu, kitchen king a kmín. Smažíme další minutu na nízké teplotě. Přidáme rajčatový protlak nebo nakrájená čerstvá rajčata a sůl. Promícháme a vaříme po dobu 6-8 minut. Podle potřeby přidáme vodu, garam masalu a vaříme další 2-3 minuty. Přidáme vařená a osmažená vajíčka do omáčky. Vaříme dohromady ještě dalších 6-7 minut na nízké teplotě. Ozdobíme čerstvými nasekanými lístky koriandru a podáváme horké. Nezapomeňme vytáhnout suché koření. (jako je skořice, hřebíček atd.) Omáčku vaříme zvlášť a pak do ní přidáme vejce těsně před servírováním jídla. Pokud máte rádi kokosovou chuť můžete do omáčky přidat kokosové mléko a nakonec se přidají vajíčka. Vzikne nám krémovější omáčka. A

ALERGEN:
hořčičné semínko. Skladujte na suchém a chladném místě. Po otevření doporučujeme uchovávat ve vzduchotěsné nádobě.

Země původu:
Indie

Složení:
v různém poměru: koriandr, římský kmín, červené chilli, kurkuma, černý pepř, listy pískavice, mango prášek, hořčičné semínko, fenykl semeno, kardamom, sušená cibule, sušený česnek, hřebíček, muškátový oříšek, kmín, asafoetida.